Foredrag

Foredrag

Eksempler fra foredragets Keynote

Rummets musik

- Voyagersondernes besked til universet - og os

 

I 1977 sendte NASA to rumsonder ud for at udforkse planterne i vores eget solsystem. Efter at have taget fantastiske billeder af planeterne Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun fortsatte sonderne Voyager 1 & 2 deres ensomme vej ud af vores solsystem.

Det interessante er, at de med sig havde en gylden LP-plade med hilsner fra jorden, billeder og masser af god musik. Det er om denne fantastiske plade og dens mindst ligeså fantastiske rejse at dette foredrag handler.

Vin og røverhistorier

- Gyldne dråber og en elefant i en slange

 

Konceptet er enkelt: en hyggelig aften hvor vi smager på god vin og hører et par tilknyttede røverhistorier til at skylle de gyldne dråber ned med. Foredraget berører så vidt forskellige emner som tid og tandhjul af træ, kærlighed og mytologiske guder, problemet med "ingenting" og den aller bedste børnebog i verden: Den Lille Prins. En aften med noget for enhver smag

Eksempler fra foredragets Keynote

Eksempler fra foredragets Keynote

Øl og røverhistorier

- det gode bryg der behager sjælen

 

Konceptet er ligeså enkelt som ovenstående foredrag: en aften hvor vi hygger med ølsmagning af gode øl, med dertil knyttede røverhistorier. Her skal vi snakke om den forførende Egtvedpige, Martin Luthers filosofiske glæde ved øl, gammel ædelt gær fra 1800-tallet og mange andre spændende ting. En aften for enhver smag.

Ingenting

- indeholder mere end man skulle tro


Ja, man tror den næppe men det er faktisk uhyre interessant at beskæftige sig med ingenting. Ikke bare det at slappe af, men det at tænke filosofisk over om der overhovedet findes...ingenting. Dette foredrag vil dykke ned i ingentings historie, fra de gamle grækere, over 1600-tallets opfindere til vores dages Einstein og kvantemekanikkens forunderlige verden.

Og bare rolig... foredraget kræver ikke videnskabelige forudsætninger.

Eksempler fra foredragets Keynote

Gin & Gyserhistorier

- man får brug for noget at styrke sig på!


Gin er en fantastisk drik... især når den bliver kombineret med Tonic. Men drikken har en gyselig historie som trækker uhyggelige spor gennem tiden. Dette fordrag undersøger lidt om gins historie og krydrer det med andre mere eller mindre gyselige historier. Om monstre, mordere, myg og meget mærkelige mennsker. Alt sammen skyllet ned med en Gin & Tonic!

Eksempler fra foredragets Keynote

Alle billeder er enten fra pexels.com (CC0) eller fra nasa.gov

HANSENSFOREDRAG

v. Niels-Arne Hansen

6990 Ulfborg

nah@zarne.dk

Tlf. 41109411