Foredrag

Foredrag

Rummets musik

- Voyagersondernes besked til universet - og os

 

I 1977 sendte NASA to rumsonder ud for at udforkse planterne i vores eget solsystem. Efter at have taget fantastiske billeder af planeterne Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun fortsatte sonderne Voyager 1 & 2 deres ensomme vej ud af vores solsystem.

Det interessante er, at de med sig havde en gylden LP-plade med hilsner fra jorden, billeder og masser af god musik. Det er om denne fantastiske plade og dens mindst ligeså fantastiske rejse at dette foredrag handler.

Vin og røverhistorier

- Gyldne dråber og en elefant i en slange

 

Konceptet er enkelt: en hyggelig aften hvor vi smager på god vin og hører et par tilknyttede røverhistorier til at skylle de gyldne dråber ned med. Foredraget berører så vidt forskellige emner som tid og tandhjul af træ, kærlighed og mytologiske guder, problemet med "ingenting" og den aller bedste børnebog i verden: Den Lille Prins. En aften med noget for enhver smag

Eksempler fra foredragets Keynote

Eksempler fra foredragets Keynote

Øl og røverhistorier

- det gode bryg der behager sjælen

 

Konceptet er ligeså enkelt som ovenstående foredrag: en aften hvor vi hygger med ølsmagning af gode øl, med dertil knyttede røverhistorier. Her skal vi snakke om den forførende Egtvedpige, Martin Luthers filosofiske glæde ved øl, gammel ædelt gær fra 1800-tallet og mange andre spændende ting. En aften for enhver smag.

Ingenting (Foredrag).002
Ingenting (Foredrag).028
Ingenting (Foredrag).019
Ingenting (Foredrag).022

Ingenting

- indeholder mere end man skulle tro


Ja, man tror den næppe men det er faktisk uhyre interessant at beskæftige sig med ingenting. Ikke bare det at slappe af, men det at tænke filosofisk over om der overhovedet findes...ingenting. Dette foredrag vil dykke ned i ingentings historie, fra de gamle grækere, over 1600-tallets opfindere til vores dages Einstein og kvantemekanikkens forunderlige verden.

Og bare rolig... foredraget kræver ikke videnskabelige forudsætninger.

Eksempler fra foredragets Keynote

Gin & Gyserhistorier

- man får brug for noget at styrke sig på!


Gin er en fantastisk drik... især når den bliver kombineret med Tonic. Men drikken har en gyselig historie som trækker uhyggelige spor gennem tiden. Dette fordrag undersøger lidt om gins historie og krydrer det med andre mere eller mindre gyselige historier. Om monstre, mordere, myg og meget mærkelige mennsker. Alt sammen skyllet ned med en Gin & Tonic!

Eksempler fra foredragets Keynote

W&w del 1.001
W&W del 2.027
W&W del 3.001
W&W del 2.021

Whiskey & Western

- Go west my son. Go west.


Dette foredrag er en blanding af gode historier fra det Vilde Vesten blandet med smagning på udsøgte Whiskeys. Vi vil bevæge os fra den Jyske hede over Indianerne, både de virkelige og dem på film. Og se på hvor grænsen mellem det virkelige og det fiktive Vesten står...

Rom og Røverhistorie

- Ho ho ho og en hel flaske rom


Caribien har givet os menge ting og blandt de skønneste er den udsøgte rom. denne dejlige drik fremtrylelt af sukkerrør dufter af kryderier, sandstrande og eventyr. Vi vil her smage på udsøgte rommme og høre vilderøverhistorier om pirater, drabelige kampe til søs, guldskatte og langsomt brændende lunter. Skål i skivet!

Rom  1.001
Rom August 2020 1.028
Rom August 2020 1.026
Rom August 2020 1.036